Título



La demanda creixent de cosmètica natural, ha fet sorgir molts falsos naturals. Algunes marques que presumeixen de ser naturals, realment no ho són. La imatge dalguns productes sembla natural però estan plens de tòxics. No ho dic jo, letiquetatge dels seus components els delata.

Moltes vegades llegim a letiqueta dun producte que és "natural", "eco", o "orgànic". Però no et deixis enganyar pel màrqueting, que sovint aprofita aquests termes per confondre.

En llegir lINCI(sigles en anglès dInternacional NomenclatureCosmeticIngredients) podem veure que lúnica substància natural que té, és laigua.

Per exemple: una crema que contingui 98% de components derivats del petroli i només un 2% doli de rosa mosqueta, a Espanya està permès que es vengui com a natural.

A l Inci els components dun producte, es mostren de major a menor quantitat. Això vol dir, que en els 5 primers ingredients de la llista, hi ha el 70% de la fórmula.

Al mercat podem trobar un oli vegetal doli dametlles dolces, però això no vol dir que no contingui ingredients sintètics com els parabens, derivats del petroli, colorants o perfums artificials.

La gran majoria de consumidors solen deixar-se enganyar, sense molestar-se a llegir o investigar els ingredients.

A continuació tindico alguns dels falsos naturals que pots trobar al mercat, però vull aclarir que en cap cas qüestiono la qualitat dels productes daquestes marques, únicament vull destacar que venen els seus productes com naturals, quan en realitat no ho són, ja que tenen present en la seva composició químics tòxics.

Marques com: Apivita, Aveda, Origins, Bottegaverd, TheBodyShop, YvesRocher, Kiehl s, Loccitane, Lush, Clarins, Decléor, Darphin, Korres... sónnomés algunes.

Una bona notícia és que cada vegada, hi ha més fabricants honestos, honrats, que elaboren productes naturals i biode veritat, lliures de química, els components es poden llegir amb total transparència. Aquesta és la cosmètica que jo defenso.

La cosmètica convencional representada per grans empreses, només busca augmentar els seus ingressos a costa de posar en risc la salut dels consumidors. Encara que diuen que les substàncies químiques es troben en "dosis no perilloses", per a la salut, en els últims anys i amb les investigacions recents, sespecula molt sobre el potencial tòxic que posseeixen molts daquests ingredients.

A vegades em pregunteu perquè els productes ecològics no fan olor com els altres productes, perquè tenen una textura diferent, o perquè la seva caducitat és més curta. La resposta és senzilla: les aromes, la textura i la llarga durada dels productes convencionals és únicament el resultat de lús massiu de substàncies químiques nocives en la fabricació.

Després dusar cosmètica convencional per anys, necessitem un temps per acostumar-nos a la cosmètica natural o ecològica, però el canvi val la pena. Jo ho vaig fer fa uns anys. Quan vaig començar com a massatgista en 2013. Ara no suporto les olors ni textures de la cosmètica convencional.

El motiu pel qual vaig començar a escriure el meu bloc "Cuídate sin química", és la manca dinformació i poca transparència que existeix.

Em preocupa que la gran majoria de persones dóna per fet el que passa al seu voltant, i no es para a pensar en les causes. Ja sabem que el món està en decadència, però si ens quedem plegats de braços, es posarà pitjor. Lelevada quantitat de malalties hormonals com els càncers de pit, de testicles, dovaris, i de pròstata, malformacions en els fetus, la diabetis, lobesitat, pubertat preçoc, dones que volen quedar-se embarassades i no ho aconsegueixen ... encaraque són molts els factors que poden contribuir a això, no vull ser pesada, però estic convençuda que entre els factors implicats, hi ha els productes químics que interfereixen en els nostres sistemes, entre ells lhormonal. Pel que mengem, bevem, respirem i ens apliquem a la pell.

Algunes coses que pots tenir en compte:

-Cal llegir les etiquetes al dors dels productes, si la llista és molt llarga, dolent. Com més curta és la llista millor, això indica que el producte és més natural.

-El fet que un producte tingui segell certificador de cosmètica ecològica, ens dóna garantia que es regeix per unes bases mínimes per considerar-lo acceptable.

-Presta especial atenció als cosmètics que pots ingerir, com els protectors labials o "cacaus". I els que romanen a la pell, com cremes facials i corporals.

Tens algun dubte? Preguntes? No saps per on començar o quin és el producte més adequat per a tu?

Només has denviar-me un mail a: juditpiqueras@gmail.com i estaré encantada dajudar-te a resoldre els teus dubtes.

Fuente: este post proviene de Judit Piqueras, donde puedes consultar el contenido original.
¿Vulnera este post tus derechos? Pincha aquí.
Creado:
¿Qué te ha parecido esta idea?
Esta información nunca debe sustituir a la opinión de un médico. Ante cualquier duda, consulta con profesionales.

Esta idea proviene de:

Y estas son sus últimas ideas publicadas:

Hoy en día, debido a nuestro estilo de vida, sobrepasamos la capacidad que tiene nuestro cuerpo para depurarse. La ingesta de alimentos muy procesados, la sobrealimentación, el sedentarismo, la exposi ...

PAN DE TRIGO SARRACENO Y QUINOA Los productos sin gluten como panes, magdalenas, pizzas o pastas, que encontramos en el súper, contienen ingredientes muy procesados: almidones, pectinas, gomas...etc. ...

Etiquetas:

Recomendamos